Poniżej przedstawiamy Państwu bogatą ofertę cebuli zimującej od włoskiej firmy nasiennej Cora Seeds. Jeśli szukają Państwo cebuli zimującej o różnych typach wczesności oraz różnych kolorach łuski, to u Nas z pewnością znajdą Państwo coś dla siebie. Masz pytania? Zadzwoń 730640400
Zobacz FILM!
Co nas wyróżnia? Jakość, jakość i jeszcze raz jakość!
Żółta cebula zimująca
Primabella F1 - jest to bardzo wczesna odmiana cebuli zimującej o dobrej zimotrwałości. Szybko tworzy zgrubienie cebulowe na wiosnę. Cebula przeznaczona do zbioru ręcznego na przestrzeni maja i czerwca lub mechanicznego po zakończeniu wegetacji i wytworzeniu łuski. Docenia na giełdach za atrakcyjny wygląd.
Fokker F1 - to żółta odmiana cebuli zimującej wyróżniająca się wczesnością oraz bardzo dobrą zimotrwałością. Cebule tej odmiany osiągają duże rozmiary. Dla producentów dostarczających surowiec na giełdy na przestrzeni maja/lipca w formie cebuli obranej na biało fokker stanowi idealne rozwiązanie. Odmiana posiada cienką szyjkę oraz niezłą łuskę o złotym kolorze.
Skiner F1 - to średnio-późna odmiana cebuli zimującej o bardzo dobrej zimotrwałości. Polecana dla producentów którym zależy na dużym plonie i mocnej jasnej łusce.
Senshuy Yellow - to znany na polskim rynku średnio-wczesny standard.
Czerwona cebula zimująca
Divinastar F1 - to czerwona odmiana cebuli zimującej o bardzo dobrej zimotrwałości. Wysoki plon, dużych dobrze wybarwionych cebul to idealne rozwiązanie dla przemysłu jak i na świeży rynek.
CRX 3720 F1 (Nowość!) - jest to wczesna czerwona cebula zimująca (7 dni wcześniejsza niż Divinastar F1). Odmiana o zdrowym szczypiorze, bardzo dobrej zimotrwałości i wybarwieniu (szybko wybarwia się do stożka wzrostu). Przeznaczenie na świeży rynek, jako pierwsza czerwona na giełdach oraz dla przetwórstwo.
Biała cebula zimująca
Hidras F1 - to uznana na polskim rynku biała odmiana cebuli zimującej. Bardzo dobra zimotrwałość, duży plon predysponują tą odmianę do obierania i na świeży rynek jako cebula perłowa. Przy większym zagęszczeniu siewu Hidras sprawdzi się na pęczki, głównie poprzez atrakcyjny ciemno zielony wzniosły szczypior, i łatwość w przygotowaniu do sprzedaży.